У Білорусі раптово помер батько Героя Небесної Сотні Михайла Жизневського

Михайло Жизневський-старший

Нинішньої весни на розпорядження президента України Жизневські мали підлікуватися в одному з українських санаторіїв

8 квітня в Гомелі на 73-му році життя раптово помер Михайло Петрович Жизневський, батько Героя України Михайла Жизневського. Про це повідомила дружина Михайла Петровича - Ніна Жизневська.

«Сталося це на початку 16-ої години. Він скаржився на серцевий біль і кров'яний тиск. У нього теж сильно боліли суглоби», - каже Жизневська.

Нинішньої весни на розпорядження президента України Жизневські мали підлікуватися в одному з українських санаторіїв. Чекали тільки, поки трохи потеплішає. Про лікування в санаторії сім'ї Жизневських повідомив посол України Ігор Кизима, коли в лютому на розпорядження українського президента привозив інвалідну коляску для Ніни Василівни.

Президент України передав інвалідний візок матері білоруського героя Небесної сотні.

Кабінет міністрів України призначив довічну стипендію батькам Михайла Жизневського - одного з перших убитих на вулиці Грушевського в Києві під час подій Євромайдану в січні 2014 року.

До недавнього часу Жизневський-старший, будучи на пенсії, працював ще слюсарем в міському фізкультурно-оздоровчому комбінаті. Завжди вважав, що його син Михайло загинув за свободу не тільки України, а й Білорусі.