У Болгарії розслідують найбільший в історії країни витік даних

Прокурори вважають, що у Бойкова були вкрадені дані до того, як їх опублікували в Інтернеті

У Болгарії прокуратура висунула звинувачення в тероризмі двом співробітникам компанії з кібербезпеки в рамках розслідування найбільшого в історії країни витоку даних.

Про це повідомляє Euractiv.

Менеджер компанії Tad Group Георгі Янков був звинувачений, але звільнений з-під варти. Попередні звинувачення в злочині проти інформаційних систем висунуті 20-річному співробітникові тієї ж компанії Християну Бойкову замінені на статтю «тероризм».

«Ми дуже здивовані цими звинуваченнями. Як ви звинувачуєте когось в тероризмі, але дозволяєте йому вийти?» - сказав адвокат затриманих Георгі Стефанов.

Бойков був звільнений з-під варти минулої середи, але йому заборонено залишати країну. Прокурори стверджують, що Бойков діяв не сам.

Прокурори вважають, що Бойков стояв за електронним листом, надісланим кимось, імовірно російським хакером, який пропонував вкрадені файли податкових органів місцевим ЗМІ. В даний час вони не вірять, що кібератака проводилася з-за кордону.

За словами прокурорів, розшифровані дані з одного з комп'ютерів Бойкова привели їх до висновку, що у нього були вкрадені дані до того, як вони були опубліковані в Інтернеті.