У Франції назвали можливу причину аварії A320 EgyptAir

Раніше єгипетські слідчі оголосили, що виявили сліди вибухових речовин на людських останках

Причиною катастрофи літака А320 авіакомпанії EgyptAir, що виконував рейс в Каїр в травні 2016 року, могла стати пожежа в кабіні пілотів. Про це йдеться в доповіді Французького бюро з розслідувань авіакатастроф (BEA), передає Europe 1.

Згідно з доповіддю, пожежа почалася, коли літак набирав висоту. В результаті його швидкого поширення екіпаж втратив контроль над літаком, після чого лайнер впав у Середземне море.

Французькі експерти відзначили, що основним розслідуванням катастрофи займаються влада Єгипту - країни, якій належить авіакомпанія. Вони також вказали, що до сих пір не отримали від влади Каїра звіту з підтвердженням версії теракту, на якій наполягає Єгипет. У доповіді наголошується, що раніше єгипетські слідчі оголосили, що виявили сліди вибухових речовин на людських останках. Париж закликав Каїр до відновлення співпраці в розслідуванні катастрофи.

Францію залучили до розслідування як країну, де був зібраний А320, а США як країну-виробника двигунів лайнера, що розбився.

Літак EgyptAir, що летів з Парижа до Каїра, пропав над Середземним морем 19 травня 2016 року, приблизно за півгодини до запланованого прильоту. В результаті аварії загинули всі 66 осіб, які перебували на борту. Більшість з них - 40 осіб - були громадянами Єгипту, ще 15 осіб - Франції.

Влада Єгипту і Франції розглядали всі версії авіакатастрофи, в тому числі технічну несправність і теракт, оскільки на уламках лайнера нашліследи вибухівки.