У Генпрокуратурі підозрюють, що суддя із Запорізької області «допоміг» закрити справу мера Енергодара

Судді загрожує до п’яти років позбавлення волі

У Генпрокуратурі України підписали повідомлення про підозру за ч.1 ст.375 КК України (винесення завідомо неправосудного рішення) двом суддям, які здійснюють правосуддя на території Запорізької області.

Так,18 серпня слідчими прокуратури Запорізької області вручено підозру судді Орджонікідзевського районного суду м. Запоріжжя у тому, що він свідомо та цілеспрямовано, використовуючи своє службове становище всупереч інтересам правосуддя, упродовж 2017 року виніс три завідомо неправосудних рішення, якими зобов’язав прокуратуру області закрити кримінальні провадження стосовно підозрюваних осіб.

Крім того, аналогічне повідомлення про підозру вручено судді Енергодарського міського суду, який виніс завідомо неправосудне рішення, зобов’язавши органи прокуратури області закрити кримінальне провадження стосовно Енергодарського міського голови Музики П.О.

Нагадаємо, міського голову Енергодара Павла Музику, який не з'явився в прокуратуру для проведення слідчих дій у справі про зловживання службовим становищем, було оголошено в розшук. Пізніше мера знайшли у лікарні.

Підозрюваним суддям загрожує покарання до 5 років позбавлення волі.