У Гройсмана сподіваються на отримання траншу МВФ до кінця року

Мінфін очікує, що Верховна Рада ухвалить пенсійну реформу, що є важливим для отримання четвертого траншу МВФ

Міністерство фінансів України сподівається на отримання чергового траншу Міжнародного валютного фонду до кінця 2017 року. Про це сьогодні на прес-конференції сказала перший заступник міністра фінансів Оксана Маркарова.

«Ми зараз очікуємо приїзду місії. Після візиту пана Ліптона (перший заступник директора-розпорядника МВФ Девід Ліптон. - Ред.) і пана Томсона (глава європейського департаменту МВФ. - Ред.) була офіційна комунікація Міжнародного валютного фонду, що є важливим для наступного перегляду. З нашого боку це, звичайно, бюджет. Бюджет повинен відповідати цілям програми. Ми зараз працюємо з нашими колегами над узгодженням версій. Однак, ми підготували бюджет, який відповідає цілям програми. Тому, тут ми не очікуємо ніяких мінусів», - сказала вона.

Проте, за словами Маркарової, є питання щодо встановлення ринкової ціни на газ.

«Ми все-таки вважаємо, що ми його (четвертий транш МВФ. – Ред.) отримаємо. Тому що пенсійна реформа, яка є важливою для цього траншу, ухвалена у першому читанні. У нас є великі сподівання, що ВР нас підтримає і реформа буде проголосована найближчим часом», - резюмувала Маркарова.

Нагадаємо, у МВФ заявили, що четвертий перегляд програми для України в рамках механізму розширеного фінансування (EFF) Радою виконавчих директорів МВФ буде можливим після запровадження пенсійної реформи, заходів з пожвавлення приватизації та забезпечення конкретних результатів у боротьбі з корупцією.

Як повідомлялося, Девід Ліптон заявив, що ціни на газ в Україні дуже низькі порівняно з сусідніми країнами.