У Херсоні побилися ліві мітингувальники і націоналісти

YouTube

У Херсоні на площі Героїв і в парку Слави поліція не допустила масових зіткнень між лівими, які зібралися там відзначити 1 Травня, і представниками національно-патріотичних сил, які святкували 100-річчя Першого українського добровольчого полку імені Богдана Хмельницького. Про це повідомляє «Укрінформ».

Зокрема, на площі Героїв зібралося понад півсотні представників лівих сил, у тому числі сталіністів, з червоними прапорами, транспарантами та гаслами проти підвищення тарифів і воєнних дій на Донбасі. У багатьох на одязі були червоні стрічки. З іншого боку площі стояло понад 60 людей – колишніх воїнів АТО, представників «Правого сектора», інших національно-патріотичних організацій, які тримали державні прапори України, «Правого сектора» і вигукували гасла на захист України і проти «русского міра».

У якийсь момент протилежні сторони, які мітингували одночасно, перекрикуючи один одного, зійшлися впритул і почали битися. Одразу ж в ситуацію втрутилася поліція, яка перебувала на площі, і припинила конфлікт.

Як повідомляв «Главком», у Харкові День солідарності трудящих супроводжували сутички. Окрім того, невідомий бризнув з балончика в обличчя місцевому політику