У компанії Ахметова розповіли, коли почнуть ліквідовувати наслідки аварії теплотраси у Києві

Фото: Главком/Станіслав Груздєв

«Київенерго» ліквідує пошкодження тепломагістралі на Голосіївському проспекті, 27, але після завершення роботи слідчої групи

Як повідомили в компанії «Київенерго», сьогодні близько 14:00 за адресою Голосіївський проспект, 27 під час гідравлічних випробувань «було виявлено пошкодження магістрального трубопроводу діаметром 800 мм». Ця ділянка тепломережі експлуатується з 1979 року і вичерпала свій 25-річний нормативний ресурс. Через це «стався витік на поверхню» охолодженої тепломережної води і «утворилася вимоїна на прибудинковій території розміром 2х3 м».

«Оперативна бригада «Київенерго» розпочне ліквідації пошкодження ділянки магістрального трубопроводу від ТЕЦ-5 після закінчення оперативно-слідчих дій», – йдеться у повідомленні.

Пошкодження було локалізовано, витік води зупинено, повідомили в компанії.

«Внаслідок витоку теплоносія було пошкоджено чотири автомобілі і вікна будівлі. Збитки потерпілим буде компенсовано в установленому законодавством порядку.

Споживачі, які забезпечуються гарячим водопостачанням від даної тепломагістралі, на час проведення гідравлічних випробувань тимчасово відключені від водопостачання згідно з графіком», – зазначили в «Київенерго».

Нагадаємо, сьогодні у Голосіївському районі міста Києва прорвало трубу з гарячою водою. 

На місці пригоди перебуває кореспондент «Главкома»Свідки розповіли, що почули гуркіт, начебто стався потужний вибух. 

Також очевидці розповідають, що майже дві години ніхто не приїжджав із сервісних служб міста.