У Кривому Розі пограбували «ювелірку»: поліція затримала шістьох бандитів

Грабіжники винесли з магазину більше 1,5 кг ювелірних прикрас

Фото: Департамент комунікації Національної поліції України

Зловмисникам загрожує тюремне ув’язнення строк до 12 років із конфіскацією майна

Правоохоронці затримали шістьох громадян Азербайджану за підозрою у нападі на ювелірний магазин у Кривому Розі, який стався 19 січня.

Про це повідомляє Департамент комунікації Національної поліції України.

«Вилучено більше 1,5 кг ювелірних прикрас», - заявив перший заступник глави Нацполіції В’ячеслав Аброськін.

Зловмисникам загрожує тюремне ув’язнення строк до 12 років із конфіскацією майна.

За даними поліції, влітку минулого року у Золочівському районі Харківщини підозрювані вчинили розбійний напад на родину фермера. Посеред ночі озброєні злодії увірвалися до помешкання пенсіонера, побили, та під тортурами змусили віддати усі грошові заощадження.

«Під час документування злочинної діяльності вказаних осіб харківські оперативники з’ясували, що чоловіки восени минулого року скоїли аналогічний зухвалий розбій на фермера у Валківському районі, а 19 січня - озброєний напад на ювелірний магазин у Кривому Розі», - зазначили у поліції.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 187 (розбій) Кримінального кодексу України. Вирішується питання щодо затримання групи осіб в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України, оголошення їм про підозру у вчиненні злочинів та обрання міри запобіжного заходу.

Затримані також перевіряються на причетність до вчинення інших аналогічних злочинів на територіях Харківської та Дніпропетровської областей.