У «ЛНР» поширюють чутки про наступ російських військ

В окуповані райони нібито масово вводяться підрозділи і частини регулярних військ ЗС РФ

У самопроголошеній «ЛНР» знов активно поширюють чутки про початок масштабних бойових дій на Донбасі, при цьому поширенням чуток цілеспрямовано займається так зване МДБ ЛНР. Про це повідомляє група «Інформаційний спротив».
«Згідно з поширюваними чутками, «для відбиття наступу ЗСУ» та «подальшого наступу» російсько-терористичних військ до окупованих районів нібито масово вводяться підрозділи і частини регулярних військ ЗС РФ (зазначається, що через Ізварине з РФ на Донбас уже йдуть колони російських десантників, а в Сорокиному (кол. Краснодон) уже розвантажуються мотострілецькі підрозділи ЗС РФ). При перевірці ця інформація не підтвердилася – перегрупування і ротація частин та підрозділів противника в «ЛНР» здійснюється у звичайному режимі, особливих змін у режимі постачання і забезпечення діяльності «2-го АК ЛНР» не спостерігається», – йдеться у повідомленні групи.
ІС інформує, що разом з тим, російське військове командування продовжує перекидання і зосередження в прикордонних районах РФ біля кордону з Україною додаткових підрозділів, зокрема артилерійських. «Так, до району н.п. Можаївка (Тарасівський р-н Ростовської обл. РФ) перекинуто близько 30 од. РСЗВ БМ-21 «Град», до району н.п. Мітякінська (також Тарасівський р-н Ростовської обл.) – 15 од. САУ 2С1 «Гвоздика». Артсистеми перебувають на замаскованих позиціях у лісовій зоні», – повідомляє група ІС.