У Луценка з'ясували, хто наказав захопити одеський Будинок профспілок у 2014 році

Слідство встановило тих, хто на Куликовому полі порушував громадський порядок, а потім почав штурмувати забарикадований будинок профспілок

Генпрокурор Юрій Луценко заявив, що слідству вдалося досягти прогресу у справі 2 травня 2014 року в одеському Будинку профспілок, зокрема встановлено, хто давав накази його штурмувати. Про це повідомив генеральний прокурор України Юрій Луценко під час робочого візиту на Одещину, пише УНН.

«У подіях 2 травня 2014 року слідство зробило серйозне просування. Крім одного снайпера, ми розуміємо практично всіх, хто стріляв… Притягуватимуться за спеціальною процедурою заочного засудження ті, хто до цього причетний. Цю одну особу, яка з даху стріляла зі снайперської гвинтівки, також будемо встановлювати. Тут поки що є питання. Ми встановили, хто приймав рішення і давав публічно команду захоплювати Будинок профспілок, барикадувати його, заносити туди паливно-мастильні матеріали, хто здійснював стрільбу з даху захопленого будинку проспілок», – сказав генпрокурор.

Він додав, що слідство встановило тих, хто на Куликовому полі порушував громадський порядок, а потім почав штурмувати забарикадований Будинок профспілок.

Нагадаємо, за даними ГПУ, під час масових заворушень в Одесі 2 травня 2014 року в районі Грецької площі дістало вогнепальні поранення 18 осіб, з яких 6 загинуло.

Під час пожежі в Будинку профспілок загинуло 42 особи, з яких 10 дістали тілесні ушкодження внаслідок падіння, намагаючись врятуватись від пожежі, і 32 загинули внаслідок отруєння чадним газом і продуктами горіння. Загалом під час масових заворушень понад 250 осіб отримали тілесні ушкодження.