У Львові від тропічної малярії помер чоловік

Чоловік 23 грудня повернувся з Конго, а 27 грудня звернувся до лікарів

У Львівській обласній інфекційній лікарні 3 січня помер 43-річний бізнесмен зі Львова, у якого перед новим роком діагностували тропічну малярію.

Про це повідомляє Zaxid.net.

Чоловік був у комі на штучній вентиляції легень. Лікарі тиждень боролися за життя чоловіка, але його стан був дуже важкий, зазначила лікар-паразитолог львівського обласного лабораторного центру Елла Матіяш.

Відомо, що чоловік 23 грудня повернувся до Львова з Конго, а 27 грудня звернувся до лікарів інфекційної лікарні по допомогу. У нього підвищилася температура, виникли лихоманка, озноб, головний біль, біль в м’язах, слабкість.

Лікарі діагностували у хворого найважчий вид малярії – тропічну малярію, повідомила Матіяш.

Нагадаємо, малярія – це гостре інфекційне захворювання. Є чотири види малярії, найбільш важкою є тропічна малярія, що у 40% випадків закінчується смертю. Захворювання передається від хворої до здорової людини через укуси малярійних комарів.

За рекомендаціями ВООЗ, перед поїздками в ендемічні з малярії країни, обов’язково слід пройти відповідне профілактичне лікування, яке дозволить значно знизити ризик захворювання тяжкими формами малярії, попередити ускладнення хвороби.