У Мілані шість годин допитували українського нардепа

Нардеп Андрій Антонищак

Андрія Антонищака допитували в італійській прокуратурі у справі Віталія Марківа

Прокуратура Мілана допитала народного депутата України від БПП, координатора батальйону ім. генерала Сергія Кульчицького Андрія Антонищака.

Про це нардеп повідомив на своїй сторінці в Facebook. Його було допитано у справі українського військового Віталія Марківа.

Також на допиті був позафракційний нардеп Богдан Матківський.

Як відомо, 1 липня українська Генпрокуратура повідомила, що в Італії затримано заступника командира взводу першого батальйону Нацгвардії ім. Кульчицкого Віталія Марківа за підозрою у вбивстві фоторепортера, громадянина Італії Рокеллі поблизу м. Слов'янськ Донецької області в травні 2014 року.

За версією італійського слідства, Марків убив італійського фотокора в результаті обстрілу авта з Рокеллі і Рогелоном зі 120-мм міномета. Хоча, як стверджує український військовий журналіст Олексій Цаплієнко, батальйон Марківа на той момент не мав у своєму розпорядженні такого важкого озброєння.

17 липня в Італії відбувся попередній допит у справі українського нацгвардійця Віталія Марківа.

Розгляд судової справи Марківа продовжать у вересні. До того часу Марків залишається під вартою, і про зміну запобіжного заходу для нього наразі не йдеться