У Мінську збирається Тристороння контактна група

У середу, 21 вересня, у Мінську відбудеться засідання Тристоронньої контактної групи з питань Донбасу.
Очікується підписання документу про розведення військ від лінії розмежування на Донбасі, а також обговорення питання про звільнення військовополонених.
«Угода про розведення сторін напередодні було парафовано на засіданні підгрупи з безпеки. На зустрічі в середу учасники контактної групи, як очікується, поставлять підписи під документом», - повідомило раніше агентству «Інтерфакс» джерело в підгрупі з безпеки.
Документ передбачає створення поблизу лінії зіткнення на Донбасі трьох зон безпеки, в яких передбачається розведення підрозділів на відстань не менше 2 км з кожного боку.
Очікується, що учасники Тристоронньої контактної групи приїдуть у повному складі, зокрема від України - Ірина Геращенко і Леонід Кучма.
Засідання традиційно проходитиме в «Президент-готелі», у закритому для преси режимі. Спілкування з журналістами заплановано на вечір 21 вересня.

Нагадаємо, раніше Кучма зявив, що на 21 вересня в Мінську запланована зустріч міністрів енергетики України і РФ для обговорення питань енергопостачання Донбасу.