У Монреалі відбулися масові протести проти заборони хіджабів

Фото: CBC

«Хіджаб - це частина мене, і я думаю, що влада не повинна утискати людей за те, що вони хочуть носити», - заявила одна з учасниць маніфестації

Декілька тисяч людей вийшли в канадському Монреалі на акцію протесту проти планів влади провінції Квебек прийняти закон про заборону носіння всіх релігійних атрибутів одягу державними службовцями в робочий час.

Про це в повідомив телеканал CBC.

Учасники акції вважають таку ініціативу уряду провінції проявом расизму і спробою порушити їх права і свободи. Багато хто прийшов на протест в хіджабах і іншому релігійному одязі, що закривають голову або лице.

«Хіджаб - це частина мене, і я думаю, що влада не повинна утискати людей за те, що вони хочуть носити», - заявила одна з учасниць маніфестації.

1 жовтня на виборах в Квебеку перемогу отримала правоцентристська партія «Коаліція за майбутнє Квебека» (КМК), яка отримала більшість голосів у парламенті. Її лідер і новий прем’єр-міністр регіону Франсуа Лего вже заявив, що КМК має намір прийняти закон про заборону носіння всіх релігійних атрибутів одягу державними службовцями, в тому числі поліцейськими, вчителями і суддями, в робочий час.

Для прийняття відповідного документа уряд має намір скористатися спеціальною нормою, яка дозволяє владі ставити певний закон вище канадської Хартії прав людини.

Раніше повідомлялося, що міністерство оборони Канади видало наказ, який офіційно дозволяє військовослужбовцям носити бороду.