У Москві затримали режисера за одиночний пікет на підтримку Сенцова

Михайло Местецький влаштував в Москві одиночний пікет на підтримку Олега Сенцова
Фото: : facebook.com/mikhail.mestetskiy

Поліція вручила режисеру повістку в суд за несанкціонований мітинг

Російського режисера Михайла Местецького, який у суботу, 2 червня, влаштував в Москві на Пушкінській площі одиночний пікет на підтримку українського політв'язня, режисера Олега Сенцова, затримали.

Про це повідомили друзі режисера російським ЗМІ.

Затримуючи Местецького, поліцейські пояснили, що він порушив указ президента «Про обмеження публічних заходів на час Чемпіонату світу з футболу».

Протягом кількох годин поліція утримувала Местецького у відділі по Тверському району, де на режисера був складений протокол про порушення правил пікетування. Тепер Местецькому загрожує штраф до 20 тис. рублів або обов'язкові роботи на строк до 40 годин.

Режисера поліція відпустила, однак повідомила, що у цій справі ще відбудеться суд. Засідання призначено на 21 червня.

Раніше повідомлялося, що у Санкт-Петербурзі під будівлею Петроградського районного суду затримали трьох активістів, які тримали український прапор і плакат на підтримку українського політв’язня Олега Сенцова.

Нагадаємо, у Києві на Майдані Незалежності проходила акція на підтримку українського політв'язня, кінорежисера Олега Сенцова, який 14 травня оголосив безстрокове голодування.

Раніше повідомлялося, що у 71 місті світу пройде акція на підтримку Олега Сенцова. 

Так, заходи на підтримку українського політв'язня проходять сьогодні в Австралії, США, Німеччині, Грузії, Ізраїлю, Франції, Німеччині, Об'єднаних Арабських Еміратах, Кувейту, Канаді, Португалії, Британії, Греції, Австрії, Чехії, Швеції, Швейцарії, Естонії, Литві, Латвії, Італії та Бельгії.