У Нацполіції кажуть, що в Україні стали менше красти автівки

Поліцією розкрито 1,7 тисяч угонів з 5 тисяч зареєстрованих

За 9 місяців 2018 року поліція розкрила 1,7 тисяч викрадень транспортних засобів з 5 тисяч зареєстрованих.

Про це йшлося на відеоселекторній нараді за участі керівників структурних та територіальних підрозділів Нацполіції, інформує Департамент комунікації Національної поліції України.

Під час наради учасники обговорили результати оперативно-службової діяльності підрозділів НПУ з протидії незаконним заволодінням транспортними засобами за 9 місяців 2018 року.

«У цьому році порівняно з аналогічним періодом 2016 року поліцією зареєстровано вдвічі менше викрадень транспортних засобів (у 2016 - 9,5 тисяч злочинів, 2017 - менше 7 тисяч, у 2018 - до 5 тисяч угонів). Водночас поліцією розкрито 1,7 тисяч угонів (з 5 тисяч зареєстрованих). До кримінальної відповідальності притягнуто майже дві тисячі осіб. Також задокументована злочинна діяльність 312 груп без ознак організованості», - йдеться у повідомленні.

Зі свого боку перший заступник глави Нацполіції В'ячеслав Аброськін наголосив, що незважаючи на загальну кількість зниження незаконних заволодінь транспортними засобами порівняно з попередніми роками, поліція має посилити роботу у протидії та розкритті таких злочинів.

Він повідомив, що за результатами першого півріччя цього року Департаментом карного розшуку (ДКР) було ініційовано проведення службового розслідування щодо керівництва кримінальної поліції територіальних підрозділів у Києві.

Уточнюється, що після цього наказом голови Нацполіції за незалежну організацію роботи з протидії викрадень транспортних засобів було звільнено з посади начальника управління карного розшуку поліції Києва, його заступника та начальника відділу і водночас покарано 27 працівників - керівників різного рівня.

Перший заступник начальника ДКР Сергій Прудченко повідомив, що на цей час Департаментом карного розшуку вже проведено кілька тренінгів для патрульних поліцейських щодо алгоритму дій при перевірці транспортних засобів, їхніх номерів, вузлів та агрегатів тощо. Такі навчання будуть проведені у всіх регіонах країни.

Під час наради Аброськін також наголосив на необхідності посилення роботи у викритті саме організованих злочинних груп, які займаються подібними злочинами, та поверненні викраденого транспорту потерпілим.