«Помилкова інформація»: в СБУ відповіли на заяву правозахисників про «таємні в'язниці»

Фото newsradio.com.ua

Якщо така інформація буде підтверджена, то ми будемо реагувати, для нас немає своїх і чужих, винні понесуть відповідальність, - переконує керівник апарату голови СБУ

В Сліжбі безпеки  перевірять інформацію про «таємні в'язниці». Про це в ефірі телеканалу «112 Україна» заявив керівник апарату голови СБУ Сергій Ткачук.

«Ми дуже уважно ставимося до інформації, яку збирають правозахисні організації, і уважно ставимося до інформації про порушення прав людини. Ми будемо перевіряти цю інформацію», - запевнив Ткачук.

«Я б закликав усіх обережно ставитися до таких гучних заяв. Я розмовляв з керівником нашого регіонального управління в Харкові і те, що там начебто містяться якісь люди. Це помилкова інформація. У Харкові є підрозділ, сектор забезпечення досудового слідства, де слідчі СБУ працюють із затриманими, які утримуються в слідчому ізоляторі. Там відсутні умови для утримання людей, тому це неможливо... Голова СБУ Грицак вже дав доручення, якщо така інформація буде підтверджена, то ми будемо реагувати, для нас немає своїх і чужих, винні понесуть відповідальність», - заявив керівник аппарату.

Зазначимо, раніше Amnesty International опублікувала доповідь, в якій йдеться про «таємні в'язниці» СБУ. За словами співрозмовників Amnesty International і Human Rights Watch, щонайменше п'ять чоловік все ще знаходяться в таємних місцях позбавлення волі. Двоє є громадянами Російської Федерації та двоє українських громадян з Харкова, особистість п'ятого не встановлена.