У підмосковних містах Росії влаштували мітинги проти сміттєвих полігонів

У кількох містах Підмосков'я в суботу, 14 квітня, зібрали мітинги проти сміттєвих полігонів

Два мітинги пройшло у Волоколамську, де жителі вимагають закриття полігону «Ядрово». Перший відбувся біля пам'ятника саперам-героям на Волоколамському шосе, після чого учасники акції перемістилися до в'їзду на полігон, повідомляє «Дощ».
Близько полігону відчувається різкий неприємний запах. Люди йшли з акції через погане самопочуття.
На мітингу у Волоколамську виступили, зокрема, екс-кандидат в президенти Ксенія Собчак і мер міста Петро Лазарев. Напередодні до Лазарева приходили поліцейські, проти нього порушено справу про шахрайство. На думку мера, це пов'язано з тим, що адміністрація міста дозволяла проводити мітинги проти сміттєвого полігону.
Як повідомляв активіст Денис Кунаєв, що їхав на акцію в Волоколамськ, його машину зупинили співробітники ДПС, які довго перевіряли його на наявність штрафів. Поліцейські також дослідили його автомобіль, після чого відпустили.
Узгоджена акція пройшла в підмосковному Клину.На мітингу виступали активісти, багато жителів прийшли на акцію з дітьми. 
Як розповіла муніципальний депутат Діана Яковлева, на узгоджену акцію прийшли близько 200 осіб. «Люди не хочуть, щоб будували сміттєспалювальний завод, не хочуть промислових підприємств навколо, не хочуть звалищ. Вони вимагають, щоб уряд Московської області почала регулювати роздільний збір сміття на рівні області. Тобто на місцях люди вже готові і займаються цим», - розповіла депутат.
Масова акція пройшла в Серпухові. За словами кореспондента Дощу, на мітинг, який відбувся в передмісті міста в двох-трьох кілометрах від звалища, прийшли кілька тисяч чоловік. Люди прийшли з прапорами різних політичних партій, в тому числі районного відділення «Єдиної Росії». 11 квітня Арбітражний суд Московської області задовольнив позов адміністрації Серпуховського району до ТОВ «Скайвей» - організації, яка експлуатує полігон ТПВ «Лісова», - з вимогою закрити звалище.
Протестні акції також пройшли в Сергієвому Посаді, Шатурі, Дмитрові, Красноармійську та Балашисі. Лідер «Лівого фронту» Сергій Удальцов розповів у своєму твіттері, що по дорозі на один з мітингів поліція затримала машину представників руху, які їхали підтримати мітингувальників. За словами Удальцова, причиною затримання стала інформація про наявність в машині заборонених предметів.