У Путіна придумали план прискорення росту ВВП

Ключові заходи щодо росту ВВП в Росії передбачається здійснити до кінця 2019 року

Міністерство економіки РФ на виконання травневих указів Володимира Путіна направило на розгляд в Кабінет міністрів план щодо підвищення долі інвестицій в ВВП до 25% і загального збільшення ВВП до 2024 року. Російське міністерство економіки планує досягнути значних результатів вже на кінець 2019 року. Робота має бути зосереджена на трьох ключових напрямках – робота Фонду розвитку, обмеження придбання державою чи муніципальними органами частин ринкових компаній і реалізація заходів по кредитуванню та стимулюванню малого та середнього бізнесу. Про це повідомляє видання «Коммерсантъ».

Так до грудня 2018 року передбачається затвердити систему оцінки проектів створити нові механізми державно-приватного партнерства і податкового стимулювання для нормальної роботи Фонду розвитку. Окремим законом мають обмежити участь держави в акціонерних товариствах. А в 2019 році мають заборони створення єдиних підприємств на конкурентних ринках. Центральний банк РФ має провести ревізію норм для стимулювання цільового кредитування. Окрім того передбачається внести поправки в статті, які стосуються підприємницької діяльності в кримінальний кодекс із метою їх пом’якшення для стимулювання діяльності.

Після цього в березні-квітні 2019 року мають зайнятися питаннями управління змінами в підприємницькому середовищі і питанням регулювання. Паралельно планується створити нові методи оцінки ефективності використання державної і муніципальної власності. Також на другому етапі передбачається запустити електронну приватизацію.

На третьому етапі в другій половині 2019 року мають вирішити питання щодо тарифного регулювання і провести систематизацію нетарифних платежів. Буде розроблене уніфіковане законодавство щодо розвитку територій і функціонування нових виключних економічних зон. Реформа контролюючих органів буде відбуватися протягом всіх трьох етапів реформ.