У Путіна заявили про отримання перших дозволів на будівництво «Турецького потоку»

У «Газпромі» стверджують, що отримали дозволи від турецької влади на реалізацію газопроводу «Турецький потік»

«Газпром» отримав перші дозволи органів влади Турецької Республіки на реалізацію «Турецького потоку» після рішення про відновлення проекту в цьому році.

Про це повідомляє прес-служба російської компанії.

«За підсумками переговорів голови правління ПАТ «Газпром» Олексія Міллера і міністра енергетики і природних ресурсів Турецької Республіки Берата Албайрака, що відбулися минулого тижня, була досягнута домовленість про якнайшвидше завершенні всіх необхідних підготовчих процедур для початку реалізації проекту», - йдеться в повідомленні.

«Початок видачі дозволів є позитивною новиною для «Газпрому». Даний крок турецької сторони відображає зацікавленість турецького уряду в проекті «Турецький потік» і свідчить про перехід до його практичної реалізації», - сказав Міллер.

Нагадаємо, раніше президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган заявив, що проект «Турецький потік», який забезпечить постачання російського газу як на ринок Туреччини, так і Європи, буде реалізовано.

Як відомо, після загострення відносин між Москвою та Анкарою проект газопроводу «Турецький потік», що мав доставляти російський газ по дну Чорного моря до європейської частини Туреччини був відкладений.