У Росії арештували мільярдера Магомедова, який входить до списку Forbes

Співвласник групи компаній «Сума» Зіявудін Магомедов перед засіданням Тверського суду 
ТАСС, Михайло Терещенко

Розкрадання, в яких звинувачують Магомедова, відбувалися, за версією слідства, з 2010 по 2016 роки

Суд у Москві арештував мільярдера і співвласника групи компаній «Сума» Зіявудіна Магомедова на 2 місяці. Бізнесмена, статки якого за оцінкою Forbes сягають понад $1,4 млрд, звинуватили у розкраданні понад 2 млрд рублів та створенні злочинного співтовариства.

Про це повідомляє «Дождь».

Магомедова затримали у суботу, 30 березня, одразу ж після допиту. Йому інкримінують правопорушення за семи кримінальними справами.

У цей же день Тверський районний суд Москви арештував Магомедова.

Захист мільярдера запропонувала за нього заставу у розмірі 2,5 млрд рублів, попри це суд ухвалив рішення відправити його до СІЗО.

Сам Магомедов своєї провини не визнає, вважає звинувачення абсурдними і категорично заперечує їх.

У справі щодо Магомедова сім епізодів. Його підозрюють в розкраданні понад 2 млрд рублів і створенні злочинного співтовариства. За версією слідства, гроші були виведені за кордон, а після цього їх повернули в Росію під виглядом інвестицій.

Крім Магомедова, у справі проходить його брат Магомед Магомедов і глава компанії «Інтекс» Артур Максидов, суд його також арештував.

Розкрадання, в яких звинувачують Магомедова, відбувалися, за версією слідства, з 2010 по 2016 роки. В матеріалах справи фігурують «Об'єднана зернова компанія» і «Глобалелектросервіс». За інформацією Слідчого комітету РФ, мова йде про розкрадання бюджетних грошей, виділених на будівництво об'єктів інфраструктури.

Зіявудін Магомедов — російський мільярдер, чий статок Forbes оцінює в $1,4 мільярда. Йому належить холдинг «Сума», до якого входять найрізноманітніші активи. Також Магомедов володіє частиною венчурного фонду, який вкладається в проект надшвидкісного потягу Hyperloop One.