У Росії перевірять боєготовність військ повітряно-космічних сил

Мобільні радіолокаційні станці і зенітні ракетні системи напередодні здійснили вихід і заступили на бойове чергування в нових позиційних районах з метою посилення чергових сил з ППО в районі проведення навчань

Екіпажі навчально-бойових літаків Як-130 і навчальних Л-39 Краснодарського вищого військового авіаційного училища льотчиків приступили до перебазування на оперативні аеродроми Південного військового округу в рамках заходів раптової перевірки боєготовності військ сил. Про це повідомили в Департаменті інформації та масових комунікацій Міністерства оборони РФ, передає ТАСС.

«Літаки зі складу навчальних авіабаз Повітряно-космічних сил будуть задіяні в перевірці системи протиповітряної оборони (ППО) ПВО в якості контрольних цілей для сил і засобів ППО. Екіпажі здійснюватимуть польоти на гранично низьких і середніх висотах, поодиноко і в складі групи, на мінімальних інтервалах і дистанціях, максимально ускладнюючи можливість виявлення і класифікації повітряних цілей», - відзначили в Міноборони.

Мобільні радіолокаційні станці і зенітні ракетні системи С-300 і С-400 військ ППО ЮВО напередодні здійснили вихід і заступили на бойове чергування в нових позиційних районах з метою посилення чергових сил з ППО в районі проведення навчань, повідомили в Департаменті інформації та масових комунікацій Міноборони РФ.