У Середземному морі італійці врятували понад тисячу мігрантів

Мігранти

Людей рятували не тільки спеціальні служби Італії, а й представники організації «Лікарі без кордонів»

Представники берегової охорони Італії заявили про порятунок більше тисячі мігрантів, які намагалися перетнути Середземне море, щоб дістатися з Африки до Європи, повідомляє AFP.

Повідомляється, що людей рятували не тільки спеціальні служби Італії, а й представники організації «Лікарі без кордонів» (MSF. — Ред.).

Так, «Лікарі без кордонів» заявили про порятунок 120 осіб. Також організація повідомила про десять зниклих безвісти з гумового човна, який потонув.

Окрім того, пізніше рятувальники знайшли дев’ять тіл мігрантів, які були переправлені на норвезьке рятувальне судно, що діє в рамках Агентства Європейського союзу з безпеки зовнішніх кордонів Frontex.

«Заглом під час декількох пошуково-рятувальних рейдів, проведених за минулу добу при координації римського оперативного центру берегової охорони, було врятовано близько 1000 біженців», — зазначили в італійській береговій охороні.

Раніше повідомлялося, що 19 жовтня у Середземному морі було врятовано 301 мігранта, які пливли на гумових та дерев’яних човнах по Середземному морі, були знайдені і загиблі біженці.