У Сеулі заявляють про розробку Пхеньяном ракет, здатних долітати до США

Армія КНДР

Експерти кажуть, що такі ракети будуть у КНДР уже в 2020 році

Балістичні ракети КНДР зможуть долітати до території США до 2020 року.

До такого висновку прийшли експерти з Інституту національної стратегії безпеки Південної Кореї, повідомляє «112 канал» із посиланням на «Ренхап».

Експерти очікують, що до 2020 року в КНДР створять міжконтинентальні балістичні ракети, здатні досягти території США. При цьому наголошується, що за останній час в КДНР значно збільшилося число ядерних боєголовок.

«Серйозність ядерної програми Північної Кореї полягає у швидкому зростанні кількості боєголовок, а також в їх зменшення та диверсифікації. КНДР, мабуть, змогла розробити ядерні боєголовки нарівні з посиленням ядерної зброї в ході четвертого і п'ятого ядерних випробувань», - йдеться у звіті.

У документі наголошується, що в п'ятому тесті потужність заряду становила від 10 до 20 кілотонн у тротиловому еквіваленті, тоді як у четвертому тесті - 7,9 кілотонн.

Незважаючи на часті невдачі при запусках, в КНДР зможуть вирішити дані проблеми, а також почати успішні запуски балістичних ракет з підводних човнів - це питання часу, вважають експерти. При цьому під загрозою опиняться військові бази США не тільки на території Південної Кореї, але і на території Японії.

 

Нагадаємо, адміністрація Обами попередила команду Трампа про ядерну загрозу з боку КНДР.