У США побільшало штатів, у яких легалізували марихуану

33 штати в США легалізували медичне застосування марихуани, а 10 — її особисте вживання

На проміжних виборах у США виборці штатів Юта та Міссурі підтримали медичне застосування марихуани, а мешканці штату Мічиган проголосували за легалізацію особистого вжитку.

Відтепер ВІЛ-інфіковані, хворі на рак та інші тяжкохворі пацієнти в штаті Юта зможуть отримувати медичну марихуану за рецептом від лікаря. Проте лише кваліфіковані лікарі зможуть виписувати канабіс і не більш ніж для 20% своїх пацієнтів.

У Міссурі виборці мали вибір між трьома ініціативами щодо легалізації медичної марихуани, які відрізнялись розмірами податку на канабіс та застосуванням цих грошей. У підсумку більшість голосів віддали за варіант із податком у 4% на користь ветеранів.

В Мічигані медична марихуана вже була легальна, а тепер цей штат став першим штатом Середнього Заходу країни, який легалізував її для персонального вжитку. Мешканці штату віком від 21 року віднині можуть купувати і зберігати марихуану для вживання, а також вирощувати до 12 окремих рослин канабісу для власних потреб. На комерційний продаж марихуани встановили 10-відсотковий податок.

Як зазначає видання, попри те, що на федеральному рівні в США марихуана поза законом, 33 штати легалізували медичне застосування рослини, а 10 — її особисте вживання.