У США попередили компанії енергетичного сектору про кіберзагрозу РФ

У попередженні стверджується, що скоординована кібератака на інфраструктуру США почалася в березні 2016 року

Федеральне бюро розслідувань і Департамент внутрішньої безпеки США попередили компанії, що працюють в енергетичному секторі країни, про необхідність перегляду їхніх систем безпеки з огляду на кіберзагрози з боку Росії.

Про це повідомляє The Guardian.

У попередженні стверджується, що скоординована кібератака на інфраструктуру США почалася в березні 2016 року.

Видання, посилаючись на американських представників, пише, що «в операційних системах декількох організацій і компаній, що працюють в енергетичному, ядерному секторах США, а також у сфері водопостачання, виявлені шкідливе програмне забезпечення та інші свідоцтва кібератак, сліди яких ведуть до Москви».

«За оцінками міністерства внутрішньої безпеки, за хакерськими атаками на організації енергетичного сектора США стоять хакери російського уряду», — цитує видання високопоставленого американського чиновника, зазначаючи, що явно кібератака була скоординованою, і її мета була обрана навмисно.

«Міністерство внутрішньої безпеки й ФБР характеризують цю діяльність як кампанію по багаторівневому посяганню, що вживаються щодо невеликих комерційних структур підтримуваними російським урядом особами, які діють в кіберпросторі, де вони встановили шкідливе програмне забезпечення і отримали дистанційний доступ до мереж енергетичного сектора», — наводить газета слова з попередження.

«Після отримання доступу підтримувані російським урядом особи, що діють в кіберпросторі, провели розвідку в мережах і зібрали інформацію, що стосується систем промислового контролю», — наголошується в документі.

Нагадаємо, міністерство внутрішньої безпеки Сполучених Штатів Америки опублікувало звіт, в якому звинуватило Кремль в організації кібератаки на енергетичну систему країни.