У США проходить страйк ув’язнених

Ув'язнені проводять мирні протести: відмовляються виходити на роботи, проводять сидячі страйки або оголошують голодування

У п’ятницю, 9 вересня, розпочався національний страйк ув’язнених в американських тюрмах проти умов їхнього утримання.
Ув'язнені вимагають підвищити оплату робіт, які вони виконують. Крім того, вони незадоволені системою охорони здоров'я та переповненістю в'язниць.
Активісти, які захищають права ув'язнених, порівнюють їхнє становище з рабством.
Американські ЗМІ повідомляють про заворушення у двох в'язницях Флориди. Зараз там ввели режим підвищеної безпеки, а самих ув'язнених ізолювали.
Влада ввела додаткові заходи безпеки після інциденту в тюрмі Холмс на північному заході Флориди, де увечері в середу близько 400 осіб взяли участь у заворушеннях. Протести не могли ліквідувати до ранку четверга. В результаті було зруйновано кілька приміщень в'язниці, в тому числі кімнати ув'язнених.
Влада штату побоюється, що страйк може спричинити заворушення і в інших в'язницях.
Активісти повідомляють, що ув'язнені страйкують і в інших американських штатах - Алабамі, Техасі і Південній Кароліні – та закликають у соцмережах підключитися до страйку в'язнів по всій країні.
За даними Комітету з організації робітників, які перебувають в ув'язненні, ув'язнені проводять мирні протести: відмовляються виходити на роботи, проводять сидячі страйки або оголошують голодування.
Акція протесту почалася в річницю бунту у в'язниці Аттика в штаті Нью-Йорк.
У 1971 році ув'язнені на знак протесту проти умов свого утримання захопили цю в'язницю й утримували її протягом декількох днів. В результаті поліція взяла тюрму штурмом. Під час бунту й штурму загинули 43 людини.
Зараз в американських в’язницях перебувають понад 2,2 млн людей.