У США вважають Росію загрозливішою за Китай та Іран

У США бачать, що Росія модернізує свої озброєння

РФ має найбільший потенціал у військовій сфері, заявили у США

Росія з військової точки зору залишається «найсерйознішою загрозою» з усіх держав, які становлять небезпеку для США. Про це на конференції з безпеки в Аспені заявив голова Комітету начальників штабів (КНШ) Збройних сил США генерал Джозеф Данфорд, передає NBC News.

Зокрема Данфорд виділив Росію з ряду країн, серед яких він назвав Китай, Іран і Північну Корею. Він пояснив, що «РФ має найбільший потенціал у військовій сфері» і володіє «найбільшими сукупними можливостями» в цій сфері, має ядерний потенціал і може діяти в кіберпросторі.

Водночас найтерміновішою загрозою, яка вимагає невідкладних дій, Данфорд назвав Північну Корею. За даними звіту про виступ Данфорда на сайті міноборони США, Пентагон розглядає п'ять головних загроз. Чотири з них виходять від держав: Росії, Китаю, Ірану та Північної Кореї, п'ята загроза - позадержавна: тероризм, який може проявитися в будь-якій точці земної кулі.

«Розглядаючи Росію, ми бачимо, що вона модернізує свої ядерні підприємства, модернізує свої підводні сили, модернізує свої звичайні озброєння», - сказав Данфорд, і додав, що все це робиться, незважаючи на значні демографічні та економічні проблеми, що стоять перед РФ. За його словами, конкурентна перевага США в багатьох із цих сферах стає все меншою.

Також Данфорд сказав, що він стурбований поведінкою Росії: анексією Криму, діями на Сході України, погрозами Грузії і Молдові та її допомогою Сирії. Він розцінив це як спробу «підірвати найуспішніший союз в історії - альянс НАТО».

Нагадаємо, раніше на сайті Конгресу США було оприлюднено узгоджений обома палатами текст законопроекту щодо санкцій проти Росії та Ірану.