У Стамбулі біля стадіона «Бешикташ» пролунали потужні вибухи

Фото: Reuters

Офіційно повідомляється вже про 29 жертв, Туреччина оголосила національний день жалоби

У Стамбулі в суботу ввечері біля стадіону «Бешикташ», що у європейській частині міста, пролунали кілька вибухів. Про це повідомляють місцеві мешканці у соцмережах, а також CNN Türk.

Пряма трансляція з Туреччини

За інформацією видання, вибух пролунав неподалік площі Таксим. До місця події помчали карети швидкої допомоги і пожежні машини. Звук від вибухів було чутно навіть на азійській частині Стамбула.


Vodafone Arena «Бешикташ»

Перші хвилини після вибуху

Глава МВС Сулейман Сойлу розповів подробиці того, що трапилося: «Після закінчення футбольного матчу «Бешикташа» з «Бурсаспором», люди пішли вже до виходу і тоді вибухнув автомобіль поліції, начинений вибухівкою». За його словами, нині зафіксовано 20 поранених, серед яких один поліцейський, повідомляє CNN Türk

Міністр внутрішніх справ Туреччини Сулейман Сойлу заявив, що в результаті двох вибухів у Стамбулі 10 грудня загинуло 38 осіб.

Туреччина оголосила національний день жалоби.

Свідки розповідають...

«Це було схоже на пекло. Полум'я піднялося до неба. Я пив чай в кафе поряд з мечеттю», розповів Омер Йилмиз, який працює прибиральником в сусідній мечеті Долмабахче.

Фоторепортаж з місця трагедії дивіться тут.

Момент вибуху зафіксували на камеру

Момент вибуху біля стадіону «Бешикташ» зняли випадкові свідки. Підлітки відпочивали неподалік від стадіону, коли сталася трагедія.