У столиці Філіппін сталася стрілянина, поліція відкидає версію теракту

Територія біля готелю у Манілі

Відповідальність за інцидент взяла на себе «Ісламська держава», хоча поліція Філіппін не виявила терористичного сліду

Пізно ввечері 1 червня в готелі Resorts World Manila у столиці Філіппін сталася стрілянина. Очевидці подій розповіли, що в готель увійшли озброєні люди в масках і відкрили стрілянину. Також очевидці повідомили, що чули вибух.

Співробітник філіппінського Червоного хреста повідомив, що в результаті стрілянини постраждали щонайменше 25 осіб.

Президент США Дональд Трамп висловив співчуття постраждалим в результаті інциденту. «Ми уважно стежимо за ситуацією. Наші думки і молитви з усіма постраждалими», - цитує Трампа BBC.

Майже відразу відповідальність за інцидент взяла на себе «Ісламська держава», водночас поліція Філіппін не виявила терористичного сліду в стрілянині у курортному комплексі у Манілі, повідомляє Reuters.

Як зазначає агентство з посиланням на начальника поліції Рональда де ла Роса, імовірно це було пограбування.

«Стрілок зайшов у приміщення і підпалив кілька столів», зброю не було направлено в бік людей, зазначив поліцейський. За словами начальника поліції, «Ісламська держава» могла взяти на себе відповідальність за інцидент для «пропаганди терористичного угруповання».

«Главком» також повідомляв, що, в столиці Афганістану в середу вранці пролунав вибух в районі Кабула, де розміщені іноземні посольства та президентський палац.

Бойовики терористичної організації «Ісламська держава» взяли на себе відповідальність за вибух. За останніми даними, 90 людей загинули, 400 осіб були поранені.