У столиці вшанують пам’ять жертв Голодомору благодійною акцією

У КНУ імені Шевченка проведуть відкриту лекцію про страшну сторінку україснької історії

У Києві напередодні Дня пам’яті жертв голодомору відбудеться благодійна акція «Свічка пам’яті».

24 листопада о 14:30 в актовому залі Червоного корпусу Шевченкового університету відбудеться відкрита лекція про голодомор професора Людмили Гриневич із можливістю поставити запитання та концерт-реквієм за участі відомих українських митців.  

«Про це складно говорити, про це страшно чути. Та, знаючи правду про минуле, ми краще пізнаємо себе, глибше розуміємо нинішні проблеми і запам’ятовуємо уроки історії, - коментує ініціатор проекту, президент МА «Територія А» Анжеліка Рудницька. – Ми запрошуємо усіх небайдужих провести цей особливо щемливий вечір разом, поспілкуватися і запалити свою свічку пам’яті, яку кожен понесе додому разом із знаннями і пересторогами».

Під час акції прозвучать народні псальми від гурту «Стодивниця» (керівник Ірина Барамба) та духовна музика у виконанні хору Київської православної богословської академії (регент Надія Купчинська), поезія у виконанні Євгена Нищука, Ахтема Сеітаблаєва, Лариси Руснак, Наталії Сумської. Також відбудеться прем’єра кліпу Анжеліки Рудницької та Поля Монандіза «Люляй-люляй», присвяченого усім, хто загинув за Україну.

Традиційно під час акції збиратимуть кошти. Цього разу - на підтримку Хоспісу літніх людей.

Місце та час проведення заходу: 24 листопала 2017 року о 14:30, Київський національний університет ім.  Тараса Шевченка, Актова зала Червоного корпусу університету