У Вінницькій області на хабарі погорів митник

Вилучений хабар

Митник вимагав та отримав гроші за безперешкодне переміщення комерційних товарів в понад встановлену вагу і кількість

У Вінницькій області на хабарі в 20 тисяч гривень був затриманий співробітник митної служби, повідомила у Facebook прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган.

Затримання відбулося напередодні ввечері, затриманий - головний державний інспектор митного поста. Він вимагав та отримав гроші за безперешкодне переміщення комерційних товарів в понад встановлену вагу і кількість. 

«В даний час у кримінальному провадженні проводяться першочергові слідчі (розшукові) та процесуальні дії, спрямовані на об'єктивне встановлення обставин кримінального правопорушення, в тому числі проведено ряд оглядів і обшуків, допитуються заявник, які свідки і підозрюваний. Слідчими і процесуальними керівниками затриманому вручено повідомлення про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України, і готуються клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою клопотання про відсторонення від посади», - пише Сарган.

Затриманому загрожує тюремний термін від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Нагадаємо, нещодавно у Вінниці СБУ затримала на хабарі адвоката.