У Запоріжжі для відвідувачів закриють одне з семи чудес України

Національний заповідник «Хортиця»

Людям, які не будуть дотримуватись правил, загрожуватимуть штрафи у розмірі від 17 000 до 34 000 гривень

На карантин з 6 квітня закриють найбільший острів на Дніпрі — Хортиця — розташований у Запоріжжі. Він є національним заповідником, який входить до семи чудес України.

Про це йдеться у заяві адміністрації заповідника.

«…вводиться обмеження на з’їзд автотранспорту з основних транзитних доріг (крім мешканців, та працівників установ, що розташовані на о. Хортиця)», — йдеться у повідомленні.

Наголошують, що людям, які не будуть дотримуватись правил, загрожуватимуть штрафи у розмірі від 17 000 до 34 000 гривень, а посадовим особам — від 34 000 до 170 000 гривень.

Адміністрація заповідника просить усіх мешканців та працівників установ мати при собі документ, що засвідчує проживання або роботу на острові.

«Рідним та близьким, що відвідують родичів, які мешкають на Хортиці просимо повідомляти працівникам поліції/Національної гвардії прізвище та адресу, які будуть перевірятись відповідно до даних Квартальних комітетів», — додали в повідомленні.

Нагадаємо, влада України посилює карантинні заходи з метою стримування пандемії коронавірусу COVID-19. Відповіжна постанова уряду опублікована у п'ятницю, 3 квітня.

Зазначимо, українцям з понеділка можна виходити на вулицю лише з документами і в масці. Глава уряду зазначив, що що жорсткі обмеження - це тенденція, до якої дедалі частіше вдаються держави по всьому світу.

Також Кабінет міністрів закликає українців утриматись від шашликів, від прогулянок парками на найближчі 3-4 тижні у зв'язку з посиленням карантину в Україні.

 Острів Хортиця — найбільший острів на Дніпрі, унікальність якого — у рідкісному поєднанні на одній території різноманітних природних комплексів, пам’яток геології, культури, історії. Основу найбільшого острова на Дніпрі (довжина 12, ширина, в середньому, 2,5 км, загальна площа — 2360 га) складають граніти й гнейси, яким приблизно два мільярди років.