У Затоці провели 60 обшуків: чиновників та прокурорів підозрюють у махінаціях

У поліції зафіксували та внесли до матеріалів кримінального провадження понад 50 епізодів злочинної діяльності

У селищі Затока Одеської області понад 300 працівників СБУ, Нацполіції та спецпризначенців КОРД провели близько 60 обшуків. Про це повідомила прес-служба МВС.

Обшуки проводили в офісах та місцях проживання осіб, які причетні до скоєння кримінальних правопорушень на території Києва, Київської, Одеської та Дніпропетровської областей.

Як повідомив голова МВС Арсен Аваков, правоохоронці виявили організоване злочинне угруповання, до складу якого, окрім чиновників місцевих органів влади, увійшли місцеві судді, прокурори, працівники СБУ та Нацполіції.

Основною метою групи було наживатися на махінаціях з землею в курортній прибережній зоні.

У поліції зафіксували та внесли до матеріалів кримінального провадження більше 50 епізодів злочинної діяльності.

«Це і замах на вбивство, підпал баз відпочинку та санаторіїв з метою перерозподілу землі, а також факти прямого вимагання та інші злочини. Крім того, йдеться про маніпуляцію виборчим законодавством та організацію фіктивного голосування», — сказав Аваков.

«Один з яскравих прикладів, напередодні голосування у селищі, де 1300 виборців, «прописували» ще по 750. Цей «електорат» і дав змогу прийти до влади ОЗУ», — зазначив Арсен Аваков.

Зловмисникам інкримінують скоєння злочинів, передбачених п’ятьма статтями Кримінального кодексу України, зокрема: ч. 1 ст. 255 (створення злочинної організації), ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем), ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч. 2 ст. 366 (службове підроблення), ч. 4 ст. 358 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, їх збут, використання підроблених документів) Кримінального кодексу України.