У зоні ЧАЕС зловили сімох сталкерів

Наразі порушників видворили за межі зони відчуження.

Неподалік відселеного села Черевач поліцейські спільно з працівниками прикордонної служби виявили 7 чоловіків, які незаконно потрапили на територію зони відчуження з метою туризму.

Про це повідомляє прес-служба Національної поліції України.

«Під час патрулювання неподалік відселеного села Черевач поліцейські спільно з працівниками прикордонної служби виявили 7 молодиків. Всі вони поза контрольно-перепускних пунктів незаконно проникли на територію зони відчуження з метою туризму. Затриманими виявились громадяни України - житель Дніпропетровської області та 6 мешканців м. Суми, віком 19 - 29 років», - зазначається у повідомленні.

За порушення вимог режиму радіаційної безпеки у зоні радіаційного забруднення на зазначених громадян складено адміністративні протоколи за статтею 46-1 (порушення вимог режиму радіаційної безпеки в місцевостях, що зазнали радіоактивного забруднення) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Наразі порушників видворили за межі зони відчуження. Матеріали направлено до Іванківського районного суду Київської області для прийняття рішення.