Україна та Індія домовилися активізувати політичний діалог

Прапори України та Індії

Міністр закордонних справ Павло Клімкін здійснив дводенний візит в Індію

Україна та Індія домовилися про активізацію двостороннього політичного діалогу та ділових контактів.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Міністерства закордонних справ за підсумками візиту міністра закордонних справ Павла Клімкіна в Індію.

Зазначається, що Клімкін провів переговори з міністром закордонних справ Індії Сушмою Сварадж і державними міністрами закордонних справ Мобашаром Акбаром і Віджеєм Сінгхом.

Під час переговорів було розглянуто весь спектр двосторонніх відносин і широкий комплекс глобальних і регіональних проблем.

«Сторони погодилися з необхідністю істотної активізації українсько-індійського політичного діалогу й у принциповому плані домовилися про обмін візитами на вищому рівні в 2018 році» - йдеться повідомленні.

Також сторони підтвердили домовленість про проведення чергового засідання Спільної міжурядової комісії з торговельної, економічної, наукової, технічної, промислової та культурної співпраці в Києві в листопаді.

Також було позитивно оцінено помітне пожвавлення співпраці й у культурно-гуманітарній сфері між країнами.

Зокрема, зазначається, що протягом 2016-2017 років було зафіксовано рекордну за всю історію дипломатичних відносин між Україною та Індією кількість індійських студентів, які бажають отримати вищу освіту в українських вищих навчальних закладах - більше 4 тис. людей.

Крім того, уперше сторони вийшли на такий цікавий і перспективний напрям співпраці, як спільне кіновиробництво на території України.

Також зазначається, що 6 жовтня Клімін зустрівся з почесними консулами України в Індії, Непалі та Шрі-Ланці.

Під час бесіди міністр наголосив на необхідності подальшої активізації роботи почесних консульських установ України, насамперед у плані захисту на території їхніх консульських округів інтересів і прав українських юридичних і фізичних осіб.

Були поставлені конкретні завдання консулам щодо сприяння просуванню на ринки південноазіатських країн української експортної продукції, початку спільних економічних проектів, розвитку культурно-гуманітарних контактів, популяризації іміджу України.

До слова, найбільшим імпортером української аграрної продукції стала Індія.

Як відомо, міністр закордонних справ України Павло Клімкін 5-6 жовтня здійснював офіційний візит до Республіки Індія.