Україна закликала бойовиків дотримуватися режиму тиші 1 вересня

Тристороння контактна група в Мінську домовилася про припинення вогню на Донбасі з 25 серпня у зв'язку з початком навчального року, однак бойовики не дотримуються домовленностей

Українська сторона на скайп-конференції закликала учасників Тристоронньої контактної групи зробити все, щоб 1 вересня режим припинення вогню було максимально дотримано. Про це на своїй сторінці в Facebook написала прес-секретар екс-президента України Леоніда Кучми Дарка Оліфер.

«Українська сторона закликала зробити все для того, щоб завтра, 1 вересня, режим припинення вогню було максимально дотримано. Порушення режиму тиші з боку ОРДЛО повинні бути розслідувані СММ ОБСЄ, а винні - виявлені і покарані, з конкретними прикладами і наданням гласності таких випадків», - зокрема зазначила Оліфер.

Також, за її словами, тристороння контактна група закликала ОРДЛО забезпечити повноцінний і безперешкодний доступ СММ ОБСЄ по всій території Донбасу - від лінії зіткнення до українсько-російського кордону.

Також Оліфер зазначила, що українська сторона послідовно виконує взяті на себе зобов'язання в рамках угоди про режим тиші з 25 серпня 2017 року. Водночас режим припинення вогню системно порушується з боку ОРДЛО, що говорить про те, що Російська Федерація і ОРДЛО не дотримуватися досягнутих домовленостей.

«Про це свідчить відсутність відповідних розпоряджень: за інформацією СММ ОБСЄ, про призов Тристоронньої контактної групи до режиму тиші з нагоди нового навчального року, незаконні збройні формування ОРДЛО дізналися зі ЗМІ», - написала Оліфер.

Як відомо, 23 серпня Тристороння контактна група в Мінську домовилася про припинення вогню на Донбасі з 25 серпня у зв'язку з початком навчального року.