Росія очолила список країн, які їдять українські макарони

За 9 місяців цього року Україна експортувала понад 19 тис. тон макаронних виробів

З початку цього року Україна експортувала понад 19 тис. тонн макаронних виробів на суму 28 млн доларів США

За січень - вересень 2018 року Україна експортувала понад 19 тис. тонн макаронних виробів на суму 28 млн доларів США. Про це повідомив аналітичний департамент Ради з питань експорту продовольства, посилаючись на дані Державної фіскальної служби України.

Аналітики поінформували, що до топ-5 країн-споживачів українських макаронних виробів входять:

  • Російська Федерація (17% від загального експорту);
  • Республіка Молдова (12%);
  • Велика Британія (10%);
  • Німеччина (9%);
  • Румунія(6%).

У порівнянні з аналогічним періодом 2017 року, обсяг експорту в цьому сегменті зріс на 13% (16,8 тис. т), а загальна вартість товару збільшилася на 19%.

«Зріс обсяг експорту до Німеччини (на 26%), Російської Федерації (на 23%) та до Великої Британії (на 9%) у порівнянні з попереднім роком», - повідомляють в UFEB.

Найбільше українські макарони купують у Росії, Молдові, Великобританії, Німеччині та Румунії.

«Ринки Великої Британії, Німеччини та Нідерландів характеризуються великими обсягами споживання макаронних виробів на одну особу, значним імпортом товарів та загальним зростанням місцевого ринку. Дані фактори створюють сприятливі можливості для входження на ринок нових гравців, в ролі яких можуть бути і українські експортери», - додають в аналітичному відділі.

Зазначимо, що Італія залишається головним постачальником цього сегмента, задовольняючи потреби таких країн як Німеччина, США та Франція. Також Туреччина продовжує стабільно нарощувати свій експорт, що дозволило їй стати другою країною-експортером, поступаючись лише Італії.