Україна збільшила експорт фруктів і горіхів
97% всього фруктового експорту складають яблука
За січень-квітень 2017 року українські виробники фруктів і ягід збільшили обсяг реалізації продукції за кордон. Про це повідомили у прес-службі Українського клубу аграрного бізнесу.
Так, країна експортувала яблук на 10,5% більше, ніж за аналогічний період минулого року. Плодів і горіхів Україна експортувала 11,3 тис. т - на 83% більше, ніж за січень-квітень 2016 року, а загальна вартість зросла на 76% до $14,6 млн.
«Такі результати стали можливими завдяки розвитку менеджменту вузького кола компаній, поліпшенню роботи в маркетингу і орієнтацію на середньострокову перспективу, що зазвичай покращує якість організаційної роботи між виробниками і імпортерами української продукції», - пояснили в УКАБ.
При цьому 97% всього фруктового експорту складають яблука.
Із 8,5 тис. т ягід - поставки підготовленої чорниці, вишень, черешень (+ 70%). Виробники малини і ожини поставили кордон продукції в обсязі 2,5 тис. т – на 154% більше.