Українська поліція закупить за «кіотські» гроші екологічні кросовери

«Кіотські» кошти буде спрямовано на технічне переоснащення патрульних автомобілів для Національної поліції України

Україна успішно провела переговори з японськими компаніями щодо продовження дії договорів купівлі/продажу в рамках Кіотського протоколу, які закінчилися в лютому 2016 року. Про це повідомляє прес-служба МВС України.
Як і планувалося, «кіотські» кошти буде спрямовано на технічне переоснащення патрульних автомобілів для Національної поліції України.
«Мінприроди на доручення Кабміну успішно провело переговори з японськими компаніями щодо можливості спрямування 956 млн грн на придбання автомобілів з гібридною силовою установкою у розмірі 100% від усього залишку коштів. Це гроші, які надійшли від японських приватних компаній за договорами в межах Кіотського протоколу», – зазначив міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак.
Він подякував японській стороні за співпрацю й зазначив, що нові гібридні автомобілі мають унікальні технічні характеристики і поєднують у собі бензиновий та два електромотори (сучасна технологія електрокара i-MiEV).


«651 автомобіль Mitsubishi Оutlander PHEV (Plug-in Hybrid Electric) із силовою гібридною установкою надійде до патрульної поліції, груп швидкого реагування, а також обласних та територіальних відділень поліції», – зазначив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.
Закупівля автомобілів відбуватиметься через систему ProZorro у рамках Договору делегування, укладеного між Мінприроди та МВС України.
«Наші поліцейські отримають найкращу комплектацію. Фактично це буде дебют цього авто в Україні. За рахунок низької витрати пального за рік можна зекономити близько 330 мільйонів гривень. За ці кошти можна придбати ще близько 250 таких авто», – зауважив Аваков.
Раніше «кіотські» кошти було, зокрема, використано для модернізації рухомого складу Київського метрополітену (близько 1,9 млрд грн) і модернізацію парку автомобілів Міністерства внутрішніх справ (понад 0,5 млрд грн).