Український броньовик назвали одним з кращих експонатів міжнародної військової виставки

У рейтингу найцікавіших новинок IDEX-2017 український безпілотник «Фантом» посів друге місце

Новий український безпілотник «Фантом» визнали однією з найцікавіших сучасних бойових машин, представлених на міжнародній виставці озброєнь і військової техніки IDEX-2017 в Абу-Дабі (ОАЕ)

Про це повідомляє Defence Blog, український англомовний блог.

У рейтингу найцікавіших новинок у світі озброєнь український безпілотник посів друге місце. Перше місце відвели багатоцільовій бойовій машині, зробленій в ОАЕ.

У «Фантом» інтегрований протитанковий ракетний комплекс «Бар’єр». З таким озброєнням малопомітний та мобільний «Фантом» здатен вражати важко та легко броньовані цілі на відстані від 100 до . Окрім цього, «Фантом» укомплектований стабілізованою поворотною платформою для різних видів озброєнь.

Нагадаємо, у жовтні  минулого року повідомлялося, що в Україні розробили безпілотний міні-БТР «Фантом».

Довідка:

«Фантом» – повнопривідний безпілотник, оснащений гібридним двигуном потужністю 30 кВт. Його максимальна швидкість – майже 40 кілометрів на годину, запас ходу – до 20 кілометрів.

Попри компактні габарити – 3 метри завдовжки та 1,5 метра завширшки, при повному завантаженні машина здатна перевезти 350 кілограмів вантажу. Вона достатньо містка, щоб транспортувати також боєприпаси та евакуювати з поля бою двох бійців.

Читайте також матеріал: Броньовані «іграшки». На яку новітню техніку може розраховувати армія України в 2017 році