Ураган Харві завдав збитків вже на $30 млрд

Велика частина заподіяних Харві збитків, швидше за все, не буде компенсована виплатами страхових компаній

Збитки від урагану Харві оцінили в $30 млрд. Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на попередні оцінки експертів.

Зокрема, експерт компанії Enki Research Чак Уотсон вважає, що після підрахунку збитків, які Харві і викликана ним повінь завдали енергосистемі Техасу, дорогам штату і підприємствам найважливішої для нього енергетичної галузі, загальний збиток може перевищити $30 млрд.

Відзначається, що в разі, якщо підрахунки Enki Research виявляться вірні, Харві не тільки увійде в десятку найбільш руйнівних за вартістю завданих збитків ураганів США, але стане найбільш спустошливим серед тропічних штормів, які коли-небудь приходили на територію країни і які небезпечні в першу чергу не сильним вітром, але водою, яку несуть з собою.

«Цей шторм щось особливе. Урагани на кшталт Ендрю або Катріна завдають шкоди вітром або хвилями. Тропічні шторми можуть пролитися неймовірними дощами. Елісон в 2001 році завдав Х'юстону і його околицям збиток на $12 млрд, що до сих пір вважалося рекордом. З Харві все вже точно буде набагато гірше», - підкреслюється у повідомленні на сторінці Enki Research в соцмережі Facebook.

Зазначено, що загальний збиток від Катріни становить, за різними оцінками, від $120 млрд до $160 млрд, проте причиною великої частини втрат тоді став сильний вітер. Розмір завданих повенями збитків оцінюється приблизно в $15.

Крім того, серйозною проблемою експерти називають ще й те, що велика частина заподіяних Харві збитків не буде компенсована виплатами страхових компаній. Повідомляється, що виплати покриють лише близько 27% збитків, тоді як після Катріни страховики компенсували близько половини втрат.

Нагадаємо, ураган Харві обрушився на США у кінці тижня. У суботу, 26 серпня, президент США Дональд Трамп оголосив режим стихійного лиха в штаті Техас.