Уряд Польщі прийняв документ про пріоритети зовнішньої політики на 2019 рік

Прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравєцький

У концепції закордонної політики Польщі йдеться, зокрема, про певні загрози, такі як «ревізіоністська» політика Росії

Уряд Польщі прийняв документ про пріоритети польської зовнішньої політики на наступний рік. Про рішення Ради міністрів країни поінформував прем’єр-міністр Матеуш Моравєцький.

Секретний документ «План зовнішньої політики Польщі на 2019 рік» представив міністрам голова МЗС Яцек Чапутович. Як наголосив прем’єр-міністр Моравєцький, у документі враховано різні пропозиції та зауваження.

«Цей начерк напрямків зовнішньої політики Польщі, який було запропоновано під час зустрічі Ради міністрів, був повністю прийнятий, і його реалізуватимуть упродовж наступних дванадцяти місяців», - зазначив голова польського уряду.

Прем’єр-міністр Польщі вказав також, що багато аспектів та пріоритетів польської дипломатії стосуються довшої перспективи, ніж лише наступний рік.

У вівторок міністр Яцек Чапутович пояснив, що в концепції закордонної політики Польщі також йдеться про певні загрози та виклики на міжнародній арені. У цьому контексті дипломат назвав «кризу» Європейського Союзу, брекзит та «ревізіоністську» політику Росії.