Уряд створив Офіс підтримки і супроводу інвестицій

Офіс підтримки і супроводу інвестицій почне роботу вже з вересня

Кабмін створив Офіс підтримки і супроводу інвестицій. Відповідне рішення було прийнято на засіданні уряду.

Постанова презентував в Кабміні прем'єр-міністр України Володимир Гройсман.

«Ми повинні створити точку входу для подальших інвестицій: той, хто хоче інвестувати, або там, де ми бачимо інвестиційні можливості будь-якої країни, і вона готова інвестувати, ми за руку повинні привести, створити нормальні умови для того, щоб під ключовою будь-який проект був реалізований і був реалізований успішно», - заявив Гройсман.

За його словами, цей офіс буде співпрацювати з Міністерством економіки, Міністерством фінансів, МЗС, з торговельними представництвами, тобто з усіма інститутами, які задіяні в економічному житті України.

«Окремо хотів сказати, що, в тому числі, ми будемо взаємодіяти з усіма бізнес асоціаціями, в тому числі і міжнародними - Американська торгова палата, Європейська бізнес асоціація, посольств», - підкреслив прем'єр.

За прогнозами прем'єра, Офіс почне роботу з вересня.

«Ми запустимо роботу, я думаю, що з 1 вересня. До 1 вересня ми отримаємо від уповноваженого такі пропозиції, які можуть бути розглянуті та затверджені урядом. Тобто, саме положення про офісі, як я сказав, умови відбору директора офісу, це має бути абсолютно публічний процес. Також і умови відбору самого персоналу. Окремо хотів би підкреслити, що ми погодили з міністром фінансів і першим віце-прем'єр-міністром, що цей процес буде координувати уповноважений з питань роботи офісу інвестицій, це буде перший заступник міністра фінансів Оксана Маркарова, яка має вже 17-місячний досвід роботи в уряді України на посаді заступника міністра фінансів, першого заступника міністра фінансів, розбирається в публічних фінансах. А до цього 17 років працювала у сфері залучення інвестицій. Тому перед офісом буде стояти завдання дуже чітких ключових показників ефективності діяльності, ми будемо з вами заслухати звіт по роботі цього офісу», - підкреслив прем'єр.