В зоні АТО бойовики 44 рази відкривали вогонь по українській армії

rbc.ua

Під мінометним вогнем опинились опорні пункти поблизу Талаківки, Широкиного та Лебединського

За добу загалом зафіксовано 44 обстріли позицій Збройних Сил України, з них – по 19 на Донецькому і Маріупольському напрямках та 6 на Луганському, повідомляє прес-центр штабу АТО.

Так, на Маріупольському напрямку поблизу Красногорівки, порушуючи Мінські угоди, російські окупанти чотири рази накривали укріплення ЗСУ з мінометів калібру 82 та 120 мм та двічі з танків.

Під мінометним вогнем опинились й опорні пункти поблизу Талаківки, Широкиного та Лебединського, а позиції біля Водяного та Мар’їнки потрапили під обстріл з кулеметів та гранатометів.

На Донецькому напрямку супротивник вів вогонь по підрозділах ЗСУ у районі Зайцевого, Новгородського та Авдіївки з озброєння різних систем. Окрім того, опорні пункти поблизу Авдіївки, Невельського та шахти Путилівська (Бутівка) російські окупанти обстрілювали ще й з мінометів різних калібрів, а близько опівночі неподалік Невельського ворог вів вогонь із 122 мм САУ.

На Луганському напрямку бійців ЗСУ у районі Новозванівки окупанти обстрілювали з зеніток, а згодом долучили ще і міномети. Неподалік Попасної та Новоолександрівки по позиціях вівся вогонь з кулеметів та гранатометів різних систем.

В окремих випадках підрозділи ЗС України відкривали вогонь у відповідь.
Водночас, як раніше повідомив радник міністра МВС Зорян Шкіряк, увечері, 18 червня, в бою поблизу Водяного загинув український солдат, там, за його даними, окупанти застосували 152-мм атрилерію.