В авіакатастрофі в Конго загинув один українець - МЗС

Місце катастрофи літака Ан-12 в Конго

Серед загиблих членів екіпажу літака Ан-12, який зазнав аварії поблизу міжнародного аеропорту Кіншаса, є один громадянин України

В Міністерстві закордонних справ України підтвердили загибель одного нашого громадянина в Демократичній Республіці Конго в результаті катастрофи літака Ан-12.

Про це у коментарі УНІАН сказала речник МЗС Мар’яна Беца.

«Станом на сьогоднішній ранок компетентними органами Демократичної Республіки Конго було підтверджено інформацію про те, що серед загиблих членів екіпажу літака Ан-12, який зазнав аварії 30 вересня 2017 року поблизу міжнародного аеропорту Кіншаса, є один громадянин України», - сказала речник.

«За інформацією Міністерства оборони Конго, усі інші загиблі члени екіпажу згаданого літака не належать до громадянства України», - сказала Беца.

Вона додала, що наразі посольство України у Марокко і консул України в Конго опрацьовують питання про репатріацію тіла загиблого до України.

Нагадаємо, у столиці Демократичної Республіки Конго Кіншасі 30 вересня розбився військовий транспортний літак.

За словами офіцера армії, який був свідком інциденту, вантажний літак загорівся незабаром після зльоту з аеропорту «Н'Джилі» і розбився в прилеглому резерві, контрольованому підрозділами республіканської гвардії і збройних сил.

Офіцер сказав, що серед загиблих були і конголезці, і іноземці. Наголошується, що літак прямував в місто Букаву, на сході країни і розбився через кілька хвилин після зльоту.

Повідомлялося, що серед загиблих під час падіння військового літака в Конго може бути троє українців.