В Азовському морі росіяни затримали український риболовецький катер

Улов, що був на борту, та заборонене знаряддя промислу було вилучено

Російські прикордонники затримали в Азовському морі в акваторії Єйська український риболовецький катер за порушення правил рибальства.

Про це в понеділок повідомила прес-служба прикордонуправління Федеральної служби безпеки Росії у Краснодарському краї.

«Іноземний маломірний плавзасіб було виявлено в районі Єйської коси. Його затримали і доправили в порт Єйська. У моторному катері типу «Тунець» було виявлено понад 240 кг риби, зокрема 17 особин забороненого до вилову судака», - йдеться в повідомленні.

Улов, що був на борту, та заборонене знаряддя промислу було вилучено, повідомляє російська прикордонслужба.

Згідно з протоколом російсько-української комісії з питань рибальства в Азовському морі, країни-учасниці в межах п'ятикілометрової прибережної зони здійснюють регулювання питань рибальства на основі внутрішнього законодавства.

Нині, зазначено в повідомленні, за порушення правил рибальства (ч. 2 ст. 8.37 КпАП РФ) капітана затриманого судна мировий суд Єйська притягнув до адміністративної відповідальності. Йому призначено штраф в сумі 5 тис. рублів. Окрім цього, за рішенням суду, плавзасіб і знаряддя промислу конфісковано.

Зазначається, що відповідно до Консульської конвенції між Російською Федерацією та Україною від 1993 року, співробітники крайового прикордонного управління направили інформацію про здійснення адміністративного правопорушення до територіального органу МЗС Росії.

Нагадаємо, Сполучені Штати назвали порушенням суверенітету й територіальної цілісності України агресивні дії РФ в Азовському морі.