В БПП розкритикували правки Порошенка до закону про вживані авто – «це знахідка для шахраїв»

Закон про зниження акцизів на вживані імпортні авто запрацює з 1 серпня, але ймовірно без тих обмежень, яких вимагає президент

У «Блоці Петра Порошенка» неоднозначно сприйняли президентські правки до закону 3251, який прийняв парламент щодо вживаних іномарок. Народний депутат Роберт Горват від БПП, який лобіював закон по зниженню акцизів на ці автівки, від президентських правок до закону не в захваті.

«Вони трохи нівелюють суть закону, але ми з групою депутатів ще плануємо домовлятися уніфікувати ці правки так, щоб вони влаштували всіх – і автодилерів, і автовиробників. Мені не дуже імпонує те, що людина, згідно з цими правками, не може свою приватну власність, тобто автомобіль, продавати на протязі трьох років. Це не поміщається в моїй голові. Не може, наприклад, інвалід чи пенсіонер поїхати за машиною за кордон, а у 70 % населення України взагалі нема загранпаспорту, вони ніколи не були за кордоном і не розуміються в світі. Ці люди будуть просто знахідкою для шахраїв. Можливо, президент не повністю володів ситуацією. Зараз ідуть перемовини між депутатами і людьми, які доносять до вух президента, як нам з цього правильно вийти», - зазначив він.

Горват сподівається, що зміни до його закону вдасться проголосувати до грудня, щоб мати визначеність зі змінами в Податковий кодекс до прийняття бюджету на наступний рік: «Я б хотів все-таки домовитись про певні коригування до цього моменту. Від мого законопроекту буде вигідно всім – і державі, і бюджету, і людям. Є проста арифметика: чим більше завезуть автомобілів цього року, тим більше буде оновлений парк і буде наповнення до бюджету як від реєстрації автомобілів, так і заправки їх бензином і так далі».

Нардеп, вважає, що «контролює підтримку в залі» і на президентські правки, навіть якщо їх поставлять на голосування, просто не вистачить голосів.

Більше читайте в матеріалі «Главкому»: Закон про вживані авто. Чи обдурять депутати президента