В перинатальному центрі Івано-Франківська померла друга пацієнтка з коронавірусом

Немовля, мати якого померла від коронавірусу, переведене у реанімаційне відділення, загрози для життя немає, стан задовільний
Фото: galka.if.ua

Померла 60-річна жінка, яка поступила на операцію

Друга пацієнтка з коронавірусом померла в Івано-Франківському обласному перинатальному центрі. Про це повідомив в. о. голови Івано-Франківської ОДА Віталій Федорів, передають місцеві ЗМІ.

За його словами, першою померлою була породілля з Болехова, у якій коронавірус підтвердився напередодні. Крім того, коронавірус підтвердився у 60-річної жінки, яка вмерла в перинатальному центрі 30 березня. Пацієнтка поступила до медустанови на операцію.

Про смерть 60-річної жінки, яка сталася 30 березня, стало відомо лише сьогодні. У перинатальному вона на була на гінекологічній операції. Мала багато хронічних захворювань. Не виключено, саме через них і померла, кажуть медики. Коронавірус у неї виявили вже після смерті.

Керівник перинатального центру Юрій Павлушинський зазначив, що на сьогодні в закладі чотири пацієнтки з температурою, їх перевели в окремі палати і провели експрес-тести на коронавірус з негативним результатом. Лабораторні результати очікуються завтра.

Раніше мер Івано-Франківська Руслан Марцінків заявив, що в місті можливо різке збільшення випадків COVID-19, оскільки на підтвердження направили близько 70 швидких тестів.

Нагадаємо, що в Івано-Франківську померла породілля з підозрою на коронавірус. У той же час дитина переведена у реанімаційне відділення, загрози для життя немає, стан задовільний.

Тим часом через коронавірус в Івано-Франківську з 2 квітня обмежують в'їзд до міста.

Кабінет Міністрів продовжив карантин і ввів надзвичайну ситуацію у всіх регіонах до 24 квітня.