В їдальні відомої торгової мережі зафіксоване масове отруєння

В їдальні відомої торгової мережі зафіксоване масове отруєння

Сім осіб госпіталізовано, робота їдальні тимчасово припинена.

У Києві Держспоживслужба пов'язує вісім випадків отруєнь з їдальнею одного з гіпермаркетів. Сім осіб госпіталізовано, робота їдальні тимчасово припинена. Про це повідомляє прес-служба Держспоживслужби. Як повідомляється, всіх хворих бактеріологічно обстежено, у трьох з них виявлено сальмонеллу.

В службі зазначають, що за результатами санітарно-епідеміологічного обстеження виявлено недотримання оператором ринку Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» в частині вимог до гігієни персоналу.

Головним управлінням направлений лист на адресу Оболонського управління поліції Головного управління поліції Нацполіції України у Києві щодо вжиття заходів реагування, внаслідок можливого вчинення протиправних діянь, які містять ознаки злочину, передбаченого статтею 325 Кримінального кодексу України (порушення санітарних правил та норм щодо запобігання інфекційним захворюванням та масовим отруєнням). Якщо порушення будуть доведені, винні будуть покарані штрафом до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років.